Hoe verder

Onze werkwijze

We hebben naast de vele jaren ervaring in de software ontwikkeling vooral ook veel bedrijfskundige ervaring. Dit brengt goede en snelle inzichten in bedrijfsprocessen en maakt ons een prima partner voor de minder technisch onderlegde managementteams. 

Stap 1: Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het eerste uur is op onze kosten (incl. koffie en koek ;-)). Daarna gaat de gevreesde ‘teller’ lopen. Waarom? Omdat wij er van overtuigt zijn dat alle tijd die we met elkaar spenderen waardevol  en beeldvormend is, wat de uitkomst ook wordt.

Stap 2: Intakegesprekken (voor prijsindicatie)

Maatwerk software is een lastige jongen als het gaat om de bepaling van de prijs van het te ontwikkelen eindproduct. Gebaseerd op een eerste gesprek kunnen we vaak wel een hele grove inschatting maken, maar wanneer er een gedetailleerde offerte op tafel moet komen, dan zullen we tevens zeer gedetailleerde gesprekken met elkaar aan moeten gaan.

In deze gesprekken..

   • gaan we samen vaststellen wat het hogere doel is wat bereikt moet worden;
   • brengen we de (key)users en ‘deliverables’ in kaart;
   • proberen we een eerste grip te krijgen op de bestaande bedrijfsprocessen
   • werken we al onze bevindingen uit in User Stories en een Functioneel Ontwerp
   • geven we feedback op de haalbaarheid en adviseren een te volgen marsroute
   • komen we met een gefaseerd plan van aanpak.

Bovenstaande uit zich bovendien in een kostenraming (offerte). Bovenstaande uren zijn betaalde uren. Als resultaat mag je een ‘blauwdruk’ verwachten die – ook al ga je niet met ons in zee – het handvat is voor een perfecte project start.

Stap 3: Start van een project

Na het verkrijgen van de opdracht, gaan we het bouwtraject in. Dit traject duurt gemiddeld tussen de drie en zes maanden. In deze periode krijg je van ons volledig inzicht in de voortgang door het gebruik van een scrumboard (Trello) en toegang tot vroegste versies van de FileMaker applicatie. Zo kan er in zeer vroeg stadium – indien nodig – bijgestuurd worden.

We volgen de eerdere gesprekken mogelijk op met enkele specifiekere gesprekken voor nog meer diepgang. Daarnaast verzamelen we de benodigde modules en gaan we een eerste framewerk opzetten. In deze fase ‘designen’ we de applicatie met alle gewenste lay-outs en functionaliteiten.

Stap 4: Project Management / fasering

Gemiddeld 1 x per twee weken hebben we via skype of bij jullie of op onze locatie een zogenaamd sprint overleg. Een sprint is een bouwtraject waarin we de met elkaar besproken onderdelen inbouwen. Na elke sprint bespreken we de voortgang en bepalen we met elkaar de nieuwe sprint. Zo werken we stap voor stap toe naar een compleet eindproduct. Heeft u een beperkt budget beschikbaar dan is een gefaseerde aanpak ook heel goed mogelijk. Voor een vast budget per maand bouwen we dan richting ons beider doel!

Stap 5: Oplevering / training

Als de software klaar is wordt deze in de cloud gehost of lokaal geïnstalleerd. Natuurlijk leveren we volledige support. Jouw proces is herkenbaar in de software en samen met een eenvoudige gebruikersinterface resulteert dit in een vrijwel direct bruikbaar product. Indien training is gewenst / vereist dan volgt deze natuurlijk ook.

Stap 6: Support

Draait de applicatie dan mag je van ons natuurlijk ook de nazorg in de vorm van ondersteuning en eventuele bug fixing verwachten. Ook met de dan noodzakelijk kleine extra wensen krijg je met voorrang onze aandacht.

 

Loggix, software op maat, logisch.

 

Zouden we ook voor jouw bedrijf iets kunnen betekenen?

We komen graag met jou in contact.

Je bent altijd van harte welkom in Houten maar we komen ook graag naar jou!

Neem contact op

Trots zijn wij dat we o.a. voor onderstaande bedrijven mogen werken:

Algemene voorwaarden Privacy Policy Cookies

Copyright © 2020 Loggix BV